Temiz ve Bütünsel Güzellik

18-08-2021 15:00
Temiz ve Bütünsel Güzellik

Güzellik, anlamı çok kolay gibi görünse de belirli standartlar ile değil, vücudun genel sağlığı ve ışıldamasıyla tanımlandığında, özgün ve doğal olduğunda gerçek değerini kazanır.

Güzelliği ve gençliği sürekli hale getirmek için kullandığımız bakım ürünlerinde de aynı şekilde doğallığı ve temiz içeriği aramamız gerekir. Temiz bakım ve güzellik ürünleri her gün cildinize uyguladığınız ürünlerin toksinlerden ayrılmış olanları baz alır. Cilt sağlığını düşünen bilinçli bir alıcı olduğunuzu düşünüyorsanız, kimyasallardan uzak temiz içerikli cilt bakım ürünlerinden oluşan bir güzellik dolabınız olması gerekir. Peki bu kadar anlatılan temiz güzellik ürünleri nelerdir? Neden kimyasallardan uzak bakım ürünleri kullanmalıyız? Hangi içerikleri aramalı ve ayırmalıyız?

Neden ‘Clean Beauty/ Temiz Güzellik’?

Kaliteli tarım ile üretilmiş, doğal olan ve doğru yöntemler ile üretilen bakım ürünleri cildiniz, saçlarınız ve bütünsel güzelliğiniz için faydalıdır. Çünkü, doğal ve organik olan, cilt hücreleri ile benzer özellikler gösteren bakım ürünleri, kimyasal içeriklere nazaran daha etkilidir. Güzellik sektör ve endüstrisinin de büyümesiyle birlikte en kısa sürede en hızlı sonuç ya da daha parlak, en ışıltılı, en kokulu ve en faydalıymış gibi görünen ürünleri satmak üzere içeriğinde kimyasal ve zararlı maddelere yer veriyor. Üretimi daha kolay ve ucuz olan bu ürünler kısa zamanda hızlı sonuçlar göstermesine rağmen, kullanmayı bıraktıktan sonra cildi eskisinden daha yorgun bir görünüme kavuşturur. Aynı zamanda, kimyasal ve toksin içerikler hücreler tarafından emilerek dolaşımınıza karışır ve vücutta toksin atıklara, uzun vadede çeşitli hastalıklara ve cilt problemlerine neden olur.

Son dönemde temiz güzellik anlayışının artmasıyla birlikte birtakım sorular akla gelebilir; temiz ürünlerin tamamen doğal ve organik olması gerekli midir? Hayır, güvenli koruma içeren bileşenler içermelidir, bazı sentetik bileşenler toksin olmadığı ve zararlı etkisi olmadığı takdirde, temiz güzellik ürünlerine dahil edilebilir. Bitkisel kaynaklardan elde edilen asitler, kimyasal bileşikler, koruyucular veya yüzdesi düşük tutulan alkoller kullanılabilir. Cilt en hassas organlardan biri olduğu gibi, onun da bakımını bu hassaslıkla yapmak bir mecburiyet halidir. Cilde uyguladığınız ürünlerin %60’ı kan akışına geçebiliyor, bu yüzden tabakaya sürdüğünüz her bir madde önem kazanıyor. Etrafa verdiği etki, hayvanlar üzerinde eziyet ile oluşturulmamış olması da diğer sebeplerden sadece birkaçı. Bunun yanında hem çevre, doğa sizin güzelliğinizin zararsız bir parçası olurken, holistik/bütünsel güzellik anlayışı ile kendiniz ve içeriden gelen güzelliği desteklemek olasıdır.

Holistic Beauty/ Bütünsel Güzellik nedir?

Dışarıdaki görünümümüz içerideki duygularımızdan kesinlikle bağımsız değildir ve tıpkı Deepak Chopra’nın söylediği gibi "içinize ne kadar çok ışık girmesine izin verirseniz, yaşadığınız dünya o kadar parlak olur”. Günlük alışkanlıklarınız, kendinize bakışınız, yaşam tarzınız ve bilinciniz ile oluşan bu çevre, bir bütün halinde parlamaya hazırdır. Bütünsel güzellik de hayvanları, çevreyi, doğayı korurken sizi de unutmamayı hedefleyen bir alandır. Son dönemde artan ambalajlar, reklamlar, satış taktikleri gibi unsurlar bakımı bir ihtiyaçtan çok, tamamen kapitalist bir sektöre dönüştürmüştür. Bütünsel güzellik, şeffaflık, doğallık ve ihtiyaca yönelik basitliği ele alırken temiz güzellik ile buluşur. Ve gerisi tüketiciye kalır; bilinçli ya da bilinçsiz.

Sağlıklı beden, zihin, ruh daha sağlıklı parlak bir cildin yol göstericileridir. Cilt anında parlak ve az kusurlu görülebilir, bu olağandır çünkü sektörün satmaya çalıştığı da budur. Fakat temiz ve bütünsel bir cilt bakımı ile hem parlak hem uzun vadede de etkili her anlamda iyileştirici bir rutin bulmak sandığınız kadar zor değil.

Parlak ve temiz ciltler için bazı ipuçları,

Sadece temiz bakım ürünleri kullanın

Temiz güzellik algısı daha genel olmasından kaynaklı olarak, ürünün içeriğine odaklıdır ve bu da bazı maddeleri yararlı ya da zararlı diye ayırmaya yardımcı olur. İçeriği doğal olan, çevre ve cildinize duyarlı paraben, triclosan, SLS, parfüm gibi maddeler içermeyen ürünleri kullanmak sizi uzun vadede en sağlıklı şekilde koruyacak unsurlardan biridir. Cildinizin yağa ihtiyacı vardır, yağ üretmesinin en temel sebeplerinden biri de budur. Doğal yağlardan oluşan aromateröpatik serumlar hem göz çevreniz hem yüzünüz için harika yardımcılar olabilir, çünkü sentetik yağlar gözeneklerin tıkanmasına yol açarken, doğal yağlar cildi beslerken tıkanmaya yol açmaz ve cilde ışıltısını verir. Jojoba yağı, Kuşburnu yağı, Gül, Ylang-Ylang gibi uçucu yağlardan oluşan Aydınlatıcı Yüz Serumu bu konuda isteneni verebilen bir yardımcı olacaktır.

Cilt temizliği

Cildinizi yormadan, yıpratmadan ihtiyacına uygun bir şekilde yapacağınız birkaç değişiklik ile, cildiniz ona verdiğiniz değerin karşılığını verecektir. Cilt bakım rutinin en temel adımlarından biri cilt temizliğidir. Doğru ve derinlemesine bir cilt temizliği rutini sayesinde ciltte canlı ve sağlıklı bir görünüm hâkim kılınır. Cilt bakım rutininizde cilt tipinize ve ihtiyacınıza uygun olarak seçtiğiniz cilt temizleme suyunuz, köpüğünüz ya da jeliniz sonrasında sıcak su ile ıslatıp iyice sıktığınız Müslin Yüz Yıkama Bezi ile nazikçe temizleyebilirsiniz. Hem defalarca kez kullanım imkânı sağlayacak, hem de cildiniz için gerekli hassasiyeti göstermiş olacaktır. Gözenekleri arındırılmış ve ölü deriden temizlenmiş olan cildinizi bitki suları ile nemlendirip yatıştırabilirsiniz.

Güneş kremi

Güneş kremi alırken etiketleri okuyun, boya, sentetik kokular, parabenler ve yasaklanmış UV filtreleri gibi bileşenlerden kaçının. Organik ve temiz bir güneş kremi bulmak zor olsa da öncesinde altına süreceğiniz bir baz cildinize UV filtrelerinin doğrudan temas etmesinden koruyacaktır. Mineral filtrelerin anında etkisini göstermeye başladığını, kimyasal filtrelerin ise en az yarım saat sonra etkinleştiğini unutmayın. Mümkün olduğunca mineral filtreli güneş kremi kullanmaya özen gösterin.

Egzersiz

Egzersiz hayat kalitenizi artırmak, doğadan ayrılmamak, ışıldamayı içeriden başlatmak için harika bir seçenektir. Bu bir alışkanlığa dönüştüğü takdirde hayatınızdaki etkileri uzun soluklu bir şekilde hissedeceksinizdir. Bir alışkanlık olarak edinmek zorlayıcı olsa da etkilerini gördükten sonra bırakmak istemeyeceksiniz. Egzersiz esnasında kan dolaşımı hızlanarak hücrelere daha fazla oksijen ve besin iletilmesi sağlanır. Özellikle açık havada yapılan yürüyüşler ile bütünsel sağlık ve güzelliğinizi önemli ölçüde arttırabilirsiniz. Egzersizin cilt için bir diğer faydası da gözenekleri açarak toksinleri terleme yoluyla vücuttan atmaya yardımcı olmasıdır. Yoga, koşu, esneme ya da sadece yürüyüş, her biri sizin bütünsel güzelliğinize destek sağlarken, kendiniz için bir şey yapmış olmanın tadına da varmış olacaksınızdır.

Kaliteli uyku

Uyku, bir yetişkinin gününün 3’te 1’ini kaplar. Vücut iyiliği ve cilt güzelliği için sayısız olumlu etkiye sahiptir. Araştırmalar günde düzenli olarak kaliteli bir şekilde 7-9 saat arası uyuyan bireylerin ciltlerinin daha sağlıklı ve genç göründüğünü kanıtlar niteliktedir. Vücut derin uykudayken hücre ve doku onarımına yardımcı hormonu üretir ve kolajen sentezlenir. Göz altı morlukları, cilt kırışıklıkları, cilt matlaşması gibi birçok olumsuzluk kaliteli bir uyku düzeni ile yatıştırılabilir hale gelecektir. Güzel bir uyku uyumak istiyorsanız uyumadan bir süre önce süt, muz ve badem gibi besinler tüketmeniz yardımcı olabilir. Özellikle telefon, tablet, tv gibi mavi ışıklardan en az 1 saat önce uzaklaşmak, daha rahat uykuya dalmanızı desteklerken uyku kalitenizi de arttırır. Öte yandan kaliteli bir uyku için başucunuzda Uyku Kristallerini bulundurabilir ve İpek Uyku Setini tercih edebilirsiniz. İpek yastık kılıfı ve ipek uyku maskesi cildinizin ihtiyacı olan nemi ve ısıyı koruyarak, sıkıştırmadan pürüzsüz ve kaliteli bir uyku sunacaktır.

· Meditasyon,

Meditasyon sizi sadece mental ve ruhsal açıdan değil, fiziksel açıdan da güzelleştirme odaklıdır. Çünkü zihin-beden ve ruh her zaman bir bağlantı içerisindedir. Dermatolog Melissa Kanchanapoomi Levin’in de üzerinde durduğu üzere, ruh durumu deri üzerinde etkilidir ve stres seviyeniz arttığında vücutta akne oluşumunda etkili olan hormonlar açığa çıkar ve kan damarları da etkilenebilir. Tabii ki cilt kontrolleriniz devam ederken rutininize ek olarak koyacağınız bir meditasyon büyük fark yaratacaktır. Profesyonel olmasına gerek yok, kendi meditasyonunuz dua, toprak, kendinizle kalmak ya da gerçek bir bilenden öğrenmek olabilir, bunları yaparken yanınızda bulunduracağınız kristaller de iç dünyanızı iyileştirmenizde büyük katlı sağlayabilir. Veya kendinize ayırdığınız 15 dakikalık bir süre öncesinde aromaterapi karışımlarından oluşan doğal kokuları bileklerinize ya da kulak arkanıza sürüp koklamak, tıpkı doğaya gitmiş gibi hissettirebilir ve sizi ana daha motive ve hızlı şekilde bağlayabilir.

Vücudunuz, zihniniz ve ruhunuz sağlıklı olduğunda, cildiniz de parlayacak!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.