Tatilde İyi Hissetmenizi Destekleyecek 4 Yardımcı

05-07-2021 12:14
Tatilde İyi Hissetmenizi Destekleyecek 4 Yardımcı

Yenilen yemekler, içilen içecekler, güneş, deniz, sahil, kum gibi cilt için zararlı olduğu düşünülen şeylerin bir arada bulunduğu tatiller, cilt için zorlayıcı gibi görünse de bavul içerisine konan doğru yardımcılar ile bundan kaçmak ve cildin ışıltısını kaybetmesini önlemek mümkün. Cildi alışık olduğu rutininden alıkoymak, ciltte belli noktalarda geri döndürülemez veya zorlayıcı hasarlara yol açabilir. Bunun için cildi de sizinle birlikte tatile hazırlamak büyük fark yaratacaktır.

Cildinizi de tatile çıkarmak için 4 yardımcı,

1. Masaj Aleti & Gua Sha

Güneş ışınları, deniz gibi yıpratıcı faktörler cildinizin daha fazla neme ihtiyaç duymasını sağlarken, aynı zamanda yatıştırılması gerektiğinin de alarmını verir. Doğal taşlardan hazırlanan yüz masaj aletinizi özellikle soğuk olarak uyguladığınızda (bir süre buzdolabında ya da buzda bekletebilirsiniz), güneş ışınlarının cilt üzerinde bıraktığı hasarı yatıştırarak, kan dolaşımınızı hızlandırıp, cilt tonunuzu iyileştirebilirsiniz. Ekstra soğutma yapmanız dolaşım ve kollajen üretimini desteklediğinden, tıkanmış lenf bezlerini boşaltacak ve toksinleri vücudunuzdan uzaklaştıracaktır. Bununla birlikte cildinizin ihtiyaç duyduğu yoğun nemlendirme için uygulayacağınız krem, serum ve yağ gibi yardımcıların cildinizdeki etkisini artıracaktır. Öte yandan gua sha ve roller ile cilt yatışırken, göz çevresi problemlerinin azalması ve kan dolaşımının hızlanması faydaları görülecektir. Ekstra soğutma yöntemi doğal kristallerden yapılan yüz masaj aletleri için geçerlidir.

Ametist Gua Sha

2. Müslin Bez

Yaz aylarında ve tatilde cilt yüzeyi yeterince yorulduğu ve yıprandığı için cilt bakımında da temiz, etkili ve yormayan yardımcılar bulundurmak gerekmektedir. En eski pamuklu kumaşlardan olan müslin kumaşının bebek teni gibi masum tenlerde kullanılmasının birçok sebebi var. Hafiftir, nefes alabilen bir kumaştır, cildi sıkıştırmaz, dayanıklıdır ve yeniden kullanmaya uygundur. Her gün kullanılması gereken güneş kremleri, tatil döneminde günde 3-4 kez sürülmelidir ve bu da gün sonunda cildin ciddi bir temizliğe ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Öyle ki, çift aşamalı temizlik gerektiren bir durumdur. Cildinize uygun olarak seçtiğiniz temizleyiciyi yüzünüze ve boynunuza sürdükten sonra sıcak su ile ıslattığınız ve sıktığınız Müslin bezinizi cildinizi nazikçe temizlemek için kullanabilirsiniz. Kalıntılardan daha derinlemesine kurtulmak istiyorsanız ılık bezi yüzünüzde 5 saniye bekletmeniz yeterli olacaktır. Yıkayıp kuruttuğunuz bezinizi tatilinizin her günü kullanabilirsiniz.

Müslin Yüz Yıkama Bezi

3. İpek Uyku Ürünleri

Tatile birçok kişi gibi dinlenmiş olarak dönmek, stresten uzaklaşmak ve farklılık tatmak için çıkmış olabilirsiniz. Deniz, doğa, ya da sadece sizi iyi hissettiren bir yer, kaliteli uyku ile birleştiğinde kusursuzlaşabilir. Cildiniz için gerekli her şeyi yaparken, uyku gibi günün 3’te 1’ini kaplayan adımı atlamamak isterseniz, bavulunuzda hiç yer kaplamayacak ipek yastık kılıfı ve uyku maskesi size yardımcı olacaktır. İpek yastık kılıfı, cildiniz ve saçınız için gerekli olan nemi tutar, ısıyı dengeler ve cildi sıkıştırmayacağı için saçlarınızı deniz ve güneş gibi etkenlerden hasar görmüş olsa bile kırmaz ve koparmaz. Bununla birlikte, cildiniz için de kullandığınız yoğun nemlendirme adımlarınızda cildiniz için o nemi hapsedip, ürünleri emmeyerek cildinizi yormadan kırışıklığa izin vermeden kaliteli bir uyku sunacaktır.

Öte yandan, kaliteli uykunun en temel adımlarından birisi karanlık ortamdır. Bu sebeple göz çevrenize ve cildinize iyi bakmaya devam edecek, gelecek herhangi bir ışıktan gözlerinizi koruyacak ipek uyku maskesi ile konforlu ve yararlı uyku deneyiminizi tatilde de devam ettirebilirsiniz.

İpek Uyku Seti

4. Aromaterapi

Tatil süreciniz nasıl geçiyor olursa olsun kendinize yapacağınız ufak masaj ve roll hareketlerinin faydası büyük olacaktır. Kendinizi sevme ve kendiniz için aktif olarak bir şey yapma hissi size kendinizi olduğunuzdan da iyi hissettirecektir. Araştırmaların da gösterdiği üzere cildimize dokunmak, onunla ilgilenmek, masaj yapmak dopamin ve seratonin seviyelerimizi artırmaya yardımcı olmaktadır. Mutluluk hormonu artarken, stres hormonu olan kortizol seviyelerinde azalma herkes için harika bir seçenektir. İster ağrıyan bir bölgenize, isterseniz sadece kendiniz için bir keyfi anda roll olarak yanınızda her zaman bulundurabileceğiniz boyutlardaki masaj yağlarını bileğinize, kulak arkanıza ya da ensenize sürebilirsiniz.

Rahatlatıcı Roll

Cildinizi, ruhunuzu ve zihninizi bu 4 ürün ile tatilde de iyileştirip koruyabilirsiniz. Ancak tatilin asıl amacının dinlenmek ve iyi hissetmek olduğunu unutmayın. Rahatlayıp mutlu hissettiğiniz her ortamda fizik ve enerji bedeniniz güzelleşecektir. Enerjinizi düşüren, kötü hissetmenize neden olan alışkanlık ve ilişkilerden uzak, sadece kendiniz gibi ve iyi hissettiğiniz güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle..

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.