Kristaller 101

28-07-2021 11:45
Kristaller 101

Var olmaları çok uzun bir zamanı kapsayan ve binlerce yıldır doğa ve tüm enerjilerle etkileşim içerisinde olan kristaller ile temas gerek dünya ile bağ kurmak gerekse benliğinizin enerjisi için çok kıymetlidir. Her biri zihin, beden ve ruh için kendi iyileştirme yetenekleri olan bir dizi farklı mineral dizilime sahip kristal türü vardır. İyi enerji akışına teşvik ederken, fiziksel ve duygusal faydalar için beden ve zihinde negatif enerjiyi arındırmaya yardımcı oldukları düşünülmektedir.

Kristaller, bilgi ve şifa taşır. Yüzyıllar boyunca toprağın altında evrenin bütün mineral ve kaynaklarını harmanlayarak oluşurlar. Sahip olduğu bu eşsiz ve yüksek enerjiyi düzgün ve doğrusal bir şekilde iletme kabiliyetine sahiptirler. Bu yetenekleri sayesinde ortamların ve kişilerin enerji akışını iyileştirir, arttırır ve arındırırlar. Kristallerin her biri benzersiz bir frekans ve enerji alanına sahiptir ve değişmeyen bu enerji, sizi de alanına dahil ettiğinde ışıltılı ve dengeli bir alan sunacaktır.

Son dönemde Miranda Kerr, Victoria Beckham, Adele gibi dünyaca ünlü isimlerin kristaller ile olan yoğun ilgisi, kristaller ve enerjilerini anlamaya daha fazla insanı davet etti.

Yeni başlayanlar için 5 temel kristal ve enerji alanları,

Pembe Kuvars (Rose Kuvars- Gül Kuvars), sevgi ile alakalıdır. Yakın bağlantıları geliştirir ve her türlü ilişkide güven ve uyumun yeniden sağlanmasına yardımcı olur. Kırgınlık ve öfke kontrolünde yardımcıdır. Bunlardan öte her şey dış dünya ile bağlantılı olmadığı için öz sevgi, güven ve değeri de güçlendirmeye yardımcıdır. Radyasyon toplar, psikolojik destek verdiği gibi enerji de sağlar. Sağlık ve gençlik koruyucudur, Ametist taşı ile birlikte kullanılması enerjisini yükseltecektir.

Sitrin, neşe, merak ve coşkuyu hayatınıza dahil edecek bu güçlü kristal iyimserlik ve pozitiflik taşır. Genel auranın temizlenmesine yardımcı olduğu gibi özgüven geliştirerek korku, kaygı gibi olumsuz özellikleri serbest bırakmanıza yardımcıdır. Yaratıcılık ve konsantrasyon getirmesiyle bilinen Sitrin’in başarı ve servet getirme gücü vardır. Sarı rengiyle kullanan kişinin yaşamını ve alanını enerjisinin ışıklı parlaklığıyla neşe doldurur.

Ametist, mitolojk kaynaklarda da sarhoş etmeyen olarak geçer. En güçlü enerji temizleyicilerin başında gelen bu göz alıcı mor taş, iyileştirici, arındırıcı ve koruyucudur. Şifası ve olumlu etkileri çok güçlüdür. Manevi bilgelik, alçakgönüllülük, samimiyet gibi kavramları ortaya çıkarmaya ve yaşatmaya odaklıdır. Ağrı ve stresi azaltırken, uykuya yardımcıdır ve anksiyete ile mücadelede de büyük rol oynar. Bağımlılık gibi olumsuzlukların azaltılmasında etkilidir, farkındalığı artırır. Motivasyon sağlar, hafızayı geliştirir, sezgileri açar ve zihin için faydalıdır, bunun yanında radyasyon ve negatif enerjiden koruduğu için çalışma odalarında kullanılması tavsiye edilebilir. Pembe kuvars ile kullanılması etkisi için daha faydalıdır.

Kristal Kuvars, yüksek titreşimiyle bilinen bu taş, usta bir şifacı olarak bilinir. Tüm vücudunuzu dengelemeye, bağışıklık sistemini uyarmaya yardımcıdır. Kan temizleme ve detoks gücüne sahiptir. Akıl, beden ve ruh arasındaki ilişkiyi duyguları korur, dengeler. Su şişesi ya da sürahi içerisine koyulması halinde suyun vücuttaki arındırıcı ve temizleyici özelliği artar.

Obsidyen, koruyucu taş olarak da bilinir. Fiziksel ve duygusal olumsuzluklara karşı yoğun koruyucu bir taş olan Obsidyen, gerçek benlik duygunuzu bulmaya yardımcı olmak için güç, şefkat gibi kavramları verir. Ağrı ve krampları azaltmakta etkilidir. Akıl, beden ve ruh arasındaki dengeyi sağlayabilir ve anksiyete ve strese karşı koruyucudur. Geçmiş hatalardan ve derslerden kurtulup güçlü bir benlik duygusu oluşturmayı sağlarken, ruhsal yol göstericidir. Köklenmek ve güçlenmek için tanrısal taş olarak anılan obsidyen idealdir.

Kendiniz için en iyi kristali nasıl bulursunuz?

1. Sezgilerinize güvenin

Bir kristal dükkanına girin, ya da fotoğraflarını açın ve hangisinin kalbinizi ve bedeninizi yükselttiğine odaklanın. Gözlerinizi kapatın ve açtığınızda hangisinin önde olduğunu, sürekli gözünüzün hangi kristale takıldığına dikkat edin ve ellerinizi üzerinde tutun, sizi içine çeken bir hissi var mı diye sadece gözlemleyin.

2. İhtiyaçlarınızı tanıyın

Herkesin hayatta beklentisi ve eksikliği aynı olmayabilir. Tıpkı taşlara baktığınız gibi hayatınıza da uzaktan bakın ve kendinize zaman tanıyın. Gerçekten neye ihtiyacınız var? Korunmaya mı, şifalanmaya mı, aşka mı, dengeye mi ya da sadece bir güce mi? Bunun cevabını ya da cevaplarını verebildikten sonra sadece biraz araştırma ile ihtiyacınız olan bütünlük ve ışıldamaya erişeceksiniz.

Hatırlatma: Aldığınız taşı negatif enerjiden arındırmak için mutlaka tütsüleyin. Her taşın su ve toprak ile teması uygun değildir. Bu nedenle en güvenilir enerji temizleyici olarak Palo Santo ve adaçayı tütsüsünü yakın ve kristallerinizin üzerinde dumanını gezdirin. Ayda 1 veya 2 kez bu enerji temizliğini tekrarlayın.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.