Hyaluronik Asit Nasıl Cildi En İyi Şekilde Destekliyor?

21-02-2024 12:48
Hyaluronik Asit Nasıl Cildi En İyi Şekilde Destekliyor?
Hyalüronik Asit, vücudun doğal olarak ürettiği, bağ dokularda oluşan bir glikozaminoglikandır. Cilde nemlilik ve dolgunluk kazandırır. Hücrelerin daha nemli ve korunaklı olmasını sağladığı için yaraların iyileşme hızını ve cilt kalitesini arttırdığı yönünde çalışmalar mevcuttur. *

 

Cilt bakımında Hyalüronik Asitin bu kadar popüler olmasının ve anti aging bakımdan yara ve akne tedavisine kadar birçok alanda kullanılmasının nedeni, dermis ve epidermis tabakalarında ayrı ayrı etki göstererek uzun vadede ve kalıcı bir onarımı gerçekleştiriyor olmasından kaynaklanıyor. **

 

Hyalüronik Asit, ağırlığının 1000 katı büyüklüğünde su bağlayabilir. Bu sayede cildin daha genç ve nemli kalması için su moleküllerini yüzeyde tutar. Cildinizi bir üzüm gibi düşünebilirsiniz. Kurutulmuş üzüm küçük, buruşmuş ve rengini kaybetmiştir. Ancak taze üzüm dolgun, pürüzsüz, canlı ve parlaktır. Cildinize Hyalüronik Asit ile bakım yaptığınızda taze üzüm gibi neme doymuş ve dolgun gözükmesine yardımcı olursunuz.

 

Hyalüronik Asit Molekül Ağırlığı Nedir?

Hyalüronik Asit çeşitli molekül ağırlıklarına göre ciltte farklı tabakalara etki eder. Cilt tarafından emilimi ve işlenmesi farklılık gösterdiği için aynı anda birkaç farklı molekül Hyalüronik Asit kullanmak, cilt bariyerinin kuvvetlenmesine ve cildin daha derinden nemlenmesine destek olur. The Sim Co. Nemlendirici Serum - Hydrating Floral Serum ve Nemlendirici Yüz Kremi - Hydrating Floral Face Cream 2 farklı molekül Hyalüronik Asit içerir.

 

Düşük Molekül Ağırlıklı Hyalüronik Asit, dermiş tabakasına kadar inerek hücre yenilenmesine ve nemi hapsetmeye yardımcı olur.

Orta Molekül Ağırlıklı Hyalüronik Asit, cilt yüzeyini ve gözenekleri doldurarak daha nemli ve dolgun bir cilt hissi yaratır.

 

Hyalüronik Asit Kimler İçin Uygundur?

Hyalüronik Asit içerikli ürünler her yaş ve cilt tipi için uygundur. Kullanılan ürünlerin temiz içerikler ile formülize edildiğinden ve etkili oranda Hyalüronik Asit kullanıldığından emin olduğunuz sürece gece ve/veya gündüz cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Diğer içerikler ve aktifler ile kullanılmasında herhangi bir engel yoktur. Hyalüronik Asit tek başına yeterli ve etkili bir içerik olmasının yanı sıra, diğer aktifler için de güçlü bir yardımcı ve taşıyıcı görevi de üstlenir.

 

The Sim Co. Hyalüronik Asit içeren yüz misti, serum ve yüz kremi, cildin daha nemli ve canlı bir görünüme sahip olmasına yardımcı olmak için bitkisel ve organik içerikler ile hazırlandı. Her yaş ve cilt tipinin severek kullanacağı serimizi bakım rutininize dahil ederek cilt güzelliğini ve sağlığını destekleyebilirsiniz.

 

 

*https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10231509/

 ** https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18472055/

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.