Daha Parlak Cilt ve Saçlar için İpek Yastık Kılıfı

07-04-2021 11:14
Daha Parlak Cilt ve Saçlar için İpek Yastık Kılıfı

Günlük cilt bakımı rutini içerisinde saatler süren bir adım atlanmaktadır; uyku. Her gün sabah ve akşam yapılan bakım rutinlerinde uyku da hem saatlerce süren bir süreç hem de her gün tekrarlanan bir adım olduğu için önemli bir rol oynar.

Yeni araştırmaların gösterdiği doğrultuda, pamuklu/koton yastık kılıflarında uyuyanlarla kıyaslandığında ‘ipek ve benzeri’ yastık kılıflarında uyuyanların aknelerinde azalma olduğu açıktır. İpek dünyadaki en yumuşak maddelerden biri olarak kaliteli bir uyku deneyimi sunarken hem ideal ısı dengesindedir hem de toz da tutmamaktadır.

Koton/pamuk yastık kılıflarının gözenekli yapısı onları kaba kumaş olarak nitelendirmemize neden olur ve bununla birlikte oluşan sürtünme, saç ve cilt için hasarlar yaratır. Saçlara zarar vererek saç tellerinin kopmasına ve kırılmasına, saçın doğal neminin emilmesine sebep olur. Koton yastık kılıflarının yarattığı bu durum işlem görmüş ve yıpranmış olan saçların kuruluk ve deformasyonla birlikte gelen kırıklarını artırırken, ipek yastık kılıfı doğal yapısıyla birlikte bu deformasyonu iyileştirici etkiye sahiptir. Bu iyileştirmeyi yaparken saçın kendi nemini koruduğu ve saça zarar verecek herhangi bir zorlamada bulunmadığı için, kırılmaları ve kopmaları engeller. Saçı gece boyu doğal şekilde korurken saçın kendine özgü pürüzsüzlüğünü ve parlaklığını geri kazandırır.

Cildin de tıpkı saç gibi neme ve doğal minerallere ihtiyacı vardır. Koton/pamuk yastık kılıfları uyumadan önce sürülen cilt yağları ve serumları, cildin ürettiği ve gerekli olan bakterileri emer ve cilde zarar vererek daha kolay kırışıklık oluşumu ve ize yol açar. Öte yandan ipek emici değil itici bir kumaştır, nefes alabilir, hipoalerjeniktir ve antimikrobiyaldır. Uyku esnasında ne kadar hareket edilirse edilsin, herhangi bir deformasyon ve iz olmayacaktır. İpek yastık kılıfı cildi yormadan cildin ihtiyaç duyduğu doğal nemi koruduğu için özellikle uzun vadede aydınlık ve parlak bir cilt görüntüsü kazandırır. Uyku esnasında cilde zarar verecek herhangi bir sürtünme olmadığı ve cilt nefes almaya devam edebildiği için akne oluşumlarının azalmasında gözle görülür bir etkisi vardır. Bazı dermatologların da belirttiği üzere, cilt kuruluğuyla alakalı olarak egzama veya hassas cilt tedavilerinde ipek yastık kılıfı cilt için yatıştırıcı bir görev üstlenir.

Ünlü oyuncu Kate Winslet kırışıklarıyla savaşmada uykusuna verdiği önemde doğru uyuyuş pozisyonu ve ipek yastık kılıfı ikilisine güvendiği belirtirken, Meghan Markle, Shanina Slaik gibi ünlülerin de güzellik rutinleri sorulduğunda verdikleri cevapların başında ipek yastık kılıfı vardır.

İpek yastık kılıfı saç ve cildin doğal yollarla ürettiği nemi koruyarak, zarar vermeden doğal bir şekilde iyileştirmeye yardımcı olur. Her gün tekrarlanan ve günlük bakımın bir parçası olması gereken kaliteli bir uyku için gerekli olan bir yardımcıdır.

İpek Yastık Kılıfı - Pearl

İpek Uyku Seti - Blush

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.