Çocuklar için Kristaller

14-04-2021 14:20
Çocuklar için Kristaller

Kristaller ve enerjiden bahsederken iç dünyamızda ihtiyacımız olan durumlara uygun taşlar seçmeye meyilliyiz fakat bunu yaparken çocuklar ve onların ihtiyacı olan içsel eksiklikler gözden kaçabilmektedir. Tıpkı yetişkinler gibi, çocuklar da günlük hayatlarında ve genel iç dünyalarında birtakım mücadeleler halindedirler. Onların da eksikliğini hissettikleri duygular için tamamlanma ihtiyaçları vardır. Bu mücadeleler öfke kontrolü, okul yoğunluğu, özgüven eksikliği veya dışlanma gibi örnekler olabilir. Kristaller bu noktada yardımcı birer araçlardır ve çocuklarda daha yoğun çalışabilir. Çünkü çocuklar evrenin sunduğu metafiziksel iyileşmeye çok daha açıktırlar. Zihinsel olarak bunu görüp anlamasalar da hissetmeleri kaçınılmazdır. Tıpkı en sevdikleri oyuncakları seçmeleri gibi, belirli kristallere kendilerini yakın hissedip çekileceklerdir. Seçtikleri kristaller bugün ve gelecekte en güçlü yardımcıları olacaktır.

Ametist

Ametist, uykularında kabuslar gören, rahatsız uyku uyuyan, özgüveni düşük ve hiperaktiviteye sahip çocuklar için ideal bir taştır. Dinginlik ve sakinlik verir. Rengi ve şeklinden dolayı da çocuklar arasında ilgi çekiciliği konusunda popülerdir. Radyasyondan ve kötü enerjiden de koruduğu için çocukların odasında bulundurulması gereken bir taştır. Zihinsel dağınıklığı iyileştirici gücü sayesinde uykuda ve günlük yaşantıda kullanmak için uygundur. Uyku için ideal taşlardan olduğundan dolayı, yastık veya yatak altına, komodine konulabilir.

Ek olarak, su ve lavanta uçucu yağının olduğu bir şişeye Ametist kristalinin konulmasıyla sihirli sprey yapılabilir. Küçük bir spreyli şişenin içine içme suyu koyduktan sonra birkaç damla Lavanta Uçucu Yağı ve minik bir ametist taşı koyun. Şişenin dış yüzeyini çocuğunuz ile birlikte simler, boncuklar, renkli stickerlar ile süsleyin. Uyku problemi olan, sıklıkla kabus gören, yalnız uyumaktan korkan çocuğunuzun odasına her gece birlikte ‘Sihirli Spreyi’ sıkın ve bu sprey sayesinde kötülüklerin ondan uzak duracağını öğütleyin.

Pembe Kuvars

Pembe Kuvars, her çocukta olması gereken bir taştır. Taşın enerjisi çocuğun duygularını keşfetmesine ve göstermesine yardımcı olmakla kalmaz, kendisine ve çevresine koşulsuz sevgiyi gösterebilme gücünü kendisinde bulmasına yardım eder. Nazik ve yatıştırmaya yardımcı bir taş olmasından da dolayı yaralanmaların üstesinden gelmek için de faydalıdır. Çocuğunuzun empatiden yoksun ve ne hissettiğini göstermek konusunda eksikleri olduğunu düşünüyorsanız yanında taşımak için de oldukça uygundur.

Kaplan Gözü taşı topraklanma taşı olarak kabul edilir, özellikle gerçek dünyadan uzak, sürekli hayal dünyasında yaşayan ve gerçeklik kavramını kaybetmiş çocuklar için tavsiye edilir. Cesaretlendirme ve benlik saygısı konusunda eksikleri olan çocuklar için bunları geri kazandırmada faydalıdır.

Kristal Kuvars

Kristal Kuvars özellikleri çok geniş alana yayılsa da çocuklar ve bebekler için özellikle çok hastalanan ve tedavi güçlüğü çekenlerde en etkili taşlardandır. Şifaya ihtiyaç duyulduğu noktada, çocuğun veya bebeğin bütünsel olarak güçlü kalmasına yardımcı olur. Bununla birlikte çocukların oynadıkları cep telefonu, tablet gibi araçlardan yayılan radyasyonu azaltma etkisi de vardır. Kristal kuvars diğer taşların etkisinin yoğunlaşması alanında da etkilidir.

Sitrin, iç dünyasına dönük, melankolik ve pek paylaşımda bulunmayan çocuklar için doğru taştır. Çocukların hem yaratıcılıklarını hem de neşelerini tekrar getirmeye yardımcı olur. Sitrin de çocuğun uyuduğu yere yerleştirilmesi gereken taşlardandır.

Çocukların iç dünyasının ihtiyaç duyduğu boşluğu tamamlamaya yardımcı kristallerden başlıcaları bunlar olsa da gözlemlere, ihtiyaç değişimine veya tecrübelere dayanarak bu taşlar çoğaltılıp şekillendirilebilir. Taşların çocuklar için genel anlamda nerelere yerleştirilebileceği konusuna değinilirse de yastık veya yatak altı, sırt çantası özel cebi, ceket cebi, ipli bir kese, odasında bir rafta hizalamak, iksir hazırlamak, takı olarak takmak, diğer arkadaşlarına da hediye etmek ve bilgilendirmek, seçenekler olarak ortaya çıkabilir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.