Cilt Bakımında Aromaterapi

14-06-2021 11:21
Cilt Bakımında Aromaterapi

Uçucu yağlar, binlerce yıldır topraklarda yetişen kokusu ve güzelliğiyle büyüleyen bitki ve çiçeklerin kabuğundan, sapından, yaprağından, meyvesinden ya da kökünden elde edilebilen, cildiniz kadar doğal olan nadir karışımlardır. İyileşmeyi en doğal yollardan karşılamak, hem kısa hem de uzun vadede cildi yormadan ve yıpratmadan bakım yapmak, cildinizin her zaman genç ve sağlıklı kalmasına imkân sağlar.

Zihin, beden ve ruhta bütüncül bir terapiyi ele alan aromaterapide, iyi, sağlıklı ve dengeli yaşamın özeti wellness kavramı, masaj ile desteklendiği noktada yorgun dokular canlanacak, cilde parlaklık ve ışıltı gelecek, yeni hücre üretimi sağlanacak, kan ve lenf dolaşımı canlanacak ve hem psikolojik hem de fizyolojik rahatlama sağlanacaktır. Cilt tipiniz ne olursa olsun en doğalından yana olduğunuz sürece, cilt ışıltınız sönmeyecektir.

Günlük bakım rutininiz için gerekli olan cildinize yönelik tamamlayıcı baz ve uçucu yağlardan,

Yüz için,

* Kuşburnu Çekirdeği Yağı, her cilt için gerekli olan nemi sağlamaya yardımcı olurken, A ve C vitaminleri ve yağ asitlerini içermesiyle birlikte düzenli kullanımında cilt dolgunluğu ve ince kırışıklıkların oluşumunun engellenmesinde etkilidir. İçeriğindeki Linoleik asit cilt bariyerini güçlendirerek nem kaybını önlemeyi hedefler. Bu vitaminler sıkılaşmanın yanında renk tonu eşitliği de sunar. Yağlı ciltler de nem kaybını önlemek için tercih edebilir. Ayrıca, derinlemesine beslemesiyle bilinen bu yağ, cilde doğal bir ışıltı sunar. Kullandıktan sonraki aydınlık ve parlak görüntüyü aynada fark edebilirsiniz.

* Jojoba Yağı, cildin nemliliğini artırır, antibakteriyel özelliği sayesinde cildi temizlemeye ve arındırmaya yardımcı olurken, öte yandan bakteri oluşumunu engeller. Düzenli kullanımda sivilce ve akne oluşumunu engellenmesine yardımcı olur, var olan akneyi de yatıştırma ve iyileştirme konusunda etkilidir. Cildin kendi yağıyla büyük bir benzerlik gösterdiği için, tüm cilt tipleri tarafından kullanabilir. Ayrıca kolajen üretimini de desteklerken, cildin kaybettiği elastikiyeti geri kazanmasında rol oynar. Antienflamatuar özelliği sayesinde hassas ve egzamalı ciltler için kullanılabilir.

* Ylang Ylang Uçucu Yağı, iyileştiriciliği ile bilinirken, anti-inflamatuar özelliği sayesinde aknenin neden olduğu şişliğin yanı sıra kızarıklıklar üzerinde de etkilidir. Yatıştırıcıdır, akne oluşumunu engeller ve kan dolaşımını artırmasının bilinmesi ve hidrasyonu korumaya yardımcı olması ile birlikte cilt için harika bir seçimdir. Ciltteki sebum oranını dengeleyerek sivilce ve siyah nokta oluşumunu engelleyici özelliğe sahiptir.

* Lavanta Uçucu Yağı, bakteri öldürme ve akne yatıştırma özelliği vardır. Lavanta antifungal özelliklere sahip olduğundan egzamayı uzak tutmaya yardımcıdır. Kızarıklık ve tahrişi dindirebilir. Cildi aydınlatırken, renk dengesizliğini düzenlemeye destek olur.

* Gül Uçucu Yağı, içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde yüzyıllardır cilt bakımında önemli bir yerdedir. Cildi arındırarak genç ve canlı görünmesine yardımcı olur. Kuru cildin kurtarıcısı olması da canlandırıcı ve nemlendirici cilt bakımını desteklemesiyle ilişkilidir. Yaşlanma karşıtı cilt bakımı sunar.

 

Aydınlatıcı Yüz Serumu

Cildimizde her bölgenin ihtiyacı değişkenlik göstermektedir. Göz çevresi cildimizin sahip olduğu deri yapısıyla aynı özelliklerde değildir. Göz çevresi çok daha ince ve hassastır ve mimik bölgesi olmasıyla birlikte, kırışık görünümün en yoğun olduğu bölgedir. Yaşanan nem kaybı, yorgunluk, uykusuzluk, mavi ışığa sürekli maruz kalmak sonucunda oluşan yıpranma ve yaşlanma belirtileri düzenli bir bakım ile giderilebilir. Bu takdirde yıllarca ışıldayan bakışlar elde edilir.

Göz çevresi ve cilt yağı benzer içerikler ile üretilse dahi farklı karışım oranları ile hazırlanmalıdır. Bu sayede hassas göz çevresinin zarar görmesi ve yıpranması engellenir.

Düzenli ve kaliteli uyku, güneşten korunma ve göz çevresi temizliği çok önemlidir, öte yandan kullanabileceğiniz aromateröpatik bir serum ve kristaller ile yapılacak göz çevresi masajı da alışkanlığınızın olmazsa olmazlarındandır.

Göz çevresi için,

* Jojoba Yağı, göz çevresinin ihtiyaç duyduğu yoğun nemlendirmeyi sağlanmasına yardımcı olurken, bakteri oluşumu ile savaşır. Kolajen üretimini de desteklemesiyle göz çevresinin ihtiyaç duyduğu elastikliği korur. Göz çevresinde koyu halkalar ve renk eşitsizliği mevcutsa da jojoba yağı yardımcı olacaktır.

* Kuşburnu Çekirdeği Yağı, içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde göz çevresinin ihtiyaç duyduğu aydınlık ve düzenli kullanımla birlikte gelen dolgun görünümün yanı sıra ince kırışıklık oluşumunun engellenmesinde etkilidir. Linoleik asit bölgenin bariyerini güçlendirir ve nem kaybını önler.

* Nar Çekirdeği Yağı, kırışıklık oluşumunun önlenmesine yardımcı olurken, ciltteki hücrelerin yenilenmesini destekler. Yaşlanmayı önleyici etkisi vardır, cildin kaybettiği kolajen ve minerali geri kazanılmasına destek olur.

* Ylang Ylang Uçucu Yağı, göz çevresinde şişlik durumlarını yatıştırır ve yaşlanma karşıtı bakım yapar. Antioksidan özelliği vardır.

* Itır Uçucu Yağı, olgun ciltlerde etkisinin daha yoğun görüldüğü bu yağ güçlü bir antioksidandır. Ciltte yaşlanma belirtileri ve kırışıklık üzerindeki sıkılaştırıcı özelliği görülür.

Yenileyici Gözaltı Serumu

Cilt bakımında aromaterapi yağları kullanmak, cildin doğal içerikler ile kısa zamanda daha sağlıklı ve bakımlı hale gelmesine destek olurken, güzel kokuları ve yüksek frekansları sayesinde de ruh halinizi iyileştirip, zihninizi rahatlatırlar.

Gerek cilt gerek göz çevresi için atlanmaması gereken adımlar; temizlik, nemlendirme ve uygun ürün kullanımıdır. Bu adımları yakalandıktan sonra en etkili sonuç için cildinize doğal taşlardan oluşan bir roller ya da gua sha deneyebilir, kan dolaşımı ve emilimini artırarak, pürüzsüzlük hissini tadabilirsiniz. Bunları uygularken çene hattınız ve yüz kontürlerinizin de şekillendiğini gözlemleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.