Çalışma Ortamında Enerjiyi Arttırmanın Yolları

17-05-2021 15:03
Çalışma Ortamında Enerjiyi Arttırmanın Yolları

Gelecek hayallerimizde, en yoğun tempomuzda, önemli kararları alırken birlikte olduğumuz yol arkadaşımız, çalışma masasının düzeni tüm enerji ve verimi değiştirebilir. Çalışma masasında hem bedenen hem zihnen rahat hissetmemiz çok önemlidir. Bu sayede hem çalışma performansı doğrudan etkilenir hem de bedeniniz kendini yaptığı işe daha iyi verebilir. Özellikle son zamanlarda artan evden çalışma sistemiyle, belli dekorasyon ipuçlarıyla yüksek enerji ve odağı yakalamak mümkün.

4 adımda çalışma alanını düzenleyerek enerji, verim, bolluk ve motivasyonu yükseltmek mümkün.

1.     Hazine kutusu yapmak

Her zaman en doğru kararı vermek ve enerjinin düşmemesini sağlamak kolay olmayabilir. Bu yolda en çok kendinize ve ilhamınıza ihtiyacınız vardır. Dekoratif bir kutu hazırlayabilir ve içerisine mesleki hedeflerinizi, hayallerinizi, size iyi hissettiren bir şarkı ya da şiir dizesini, motivasyon ve ilham veren sözleri yazabilirsiniz. Daha sonra kararsız kaldığınız ve ilhama ihtiyacınız olduğu noktada kutunuzu açıp sezgilerinizle bir kâğıdı seçip size rehberlik etmesine izin verebilirsiniz.

2.     Doğal ışık ve rahat bir koltuk

Tıpkı meditasyon yaparken olduğu gibi, zihninizin odaklanması gereken her noktada ışık ve oturma stiliniz çok önemlidir. Çalışma masası konusunda doğal ışık hem evrenin enerjisinden sizi koparmayacaktır hem de zihninizi yormadan baş ağrısından uzaklaşmanızı sağlayacaktır. Öte yandan cama yakınlık da dinç ve rahat bir çalışma alanı için gerekli bir ilkedir, enerjinizi güneşten almak her zaman iyi gelecektir, sonsuz enerjiyi işiniz ya da derslerinizde de hissetmenizi sağlayacaktır.

3.   Duyularınız 

Çalışma masasında olan her şeyi kendi zevkinize göre seçmeye özen gösterin. Koku da aydınlatma kadar önemli bir ayrıntıdır ve mum, uçucu yağ, tütsü gibi alternatifler duyularınızı yükseltecektir. Ayrıca tütsüyü yakmak da bir süreç istediği için bu fikir sizin zihninizin boşalmasına ayrıca katkı sağlayacaktır. Koltuğunuza rahatça oturun, yüzünüzü güneşe dönün ve altta bir tabaka olduğuna emin olarak elinizdeki ateşle tütsünüzü dinlendirerek yakın. Kokusu hem çalışma alanınızı hem de sizi rahatlatacaktır öte yandan negatif enerjinin de uzaklaşmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca mum da aleviyle birlikte dikkatinizi toplamaya ve niyetlerinize odaklanmaya yardımcı olacaktır. Zihninize izin vermeniz yeterlidir. Duyuları harekete geçirmek sizi dönüştürerek, zihninizi açıp merak etmenize, sorgulamanıza, ve yaratmanıza yardımcı olacaktır.

4.     Doğadan bir element

Alan tasarımcısı Elena Kilkenny iyi titreşim ve sihirli bir alan için büyük veya küçük kristallerin önemine vurgu yapmıştır. Belli bir kristal yerine her kristale dokunarak kendi enerjinizle karar verebilirsiniz. Bu durum Feng-Shui kurallarının da bir parçasıdır. Alandaki denge için kristaller dengenin ana bileşenlerinin bir parçasıdır. Hem niyet hem de enerji için çok önemlidir.

Sitrin başarı kristalidir ve beyin fonksiyonlarını uyarmaya yardımcıdır,

Selenit, bir güç kristalidir ve zihinsel rahatlık ve berraklık sunar,

Aventurin hedeflerinize ulaşmayı kolaylaştırır,

Kristal Kuvars zihni ve düşünceleri berraklaştırmaya yardımcıdır ve

Dumanlı kuvars, farkındalık kristalidir ve yaşanılan ana odaklanmanızı sağlar.

Kristalleri sadece elinizde tutun ve niyetinizin ona geçmesine, onun enerjisinin sizi ve masanızı aydınlatmasına izin verin. Kristallerinizle bir etkileşim kurun ve varlığından güç ve enerji aldığınıza inanın. Sonsuz derinliklerden doğanın bir parçası olarak masanızda ve elinizde olması size evrenin sonsuz enerji ve iyiliğini gösterecektir.

 

Ek olarak, çalışma masanızı Feng Shui’ye göre düzenlemek, enerji ve performansı da arttıracaktır. Feng Shui’ye göre, masanız dengeli olmalıdır. Bitki, mum, deniz kabuğu, kristaller, su kütlesi fotoğrafı ya da bazı renkler gibi evrenin 5 elementi toprak, ateş, hava, su ve metal masada olmalıdır.

- Masanız her zaman temiz ve toplu olmalı. Tibet meditasyon kasesi ve rüzgar çanları ile enerjiyi temizleyin.

- Buhurdana damlatacağınız birkaç damla uçucu yağ ile masanızı ve ortamınızı kokulandırın. Nane, narenciye, okaliptüs, biberiye gibi konsantrasyonu arttıran uçucu yağları tercih edebilirsiniz.

- Aynı topraklardan geldiğimiz doğal mineraller olan kristallere masanızda yer verin. Sitrin, selenit, turmalin, dumanlı kuvars gibi taşlar çalışma alanları için idealdir.

- Canlı bitkilerin masanızda olması enerjinizi yükseltecektir. Bambu, pilea, kaktüs gibi bitkileri besleyebilirsiniz.

- Masanızı ışığı en iyi alabileceğiniz yerde konumlandırın ve ortamı sık sık temiz hava ile havalandırın.

 

Tütsü Paketi

Çalışma Alanı Kristalleri

Rahatlatıcı Roll

Office Kit

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.