Bakır, Kristaller ve Enerji Temizliği

24-06-2020 15:21
Bakır, Kristaller ve Enerji Temizliği

 

Kırmızı – kahverengi tonlarında, simgesi Venüs’ün aynası, bağlantılı olduğu element su: evet, enerjiyi çok iyi iletme niteliğiyle bilinen bakırdan söz ediyoruz. Bakır, kutsal görüldüğü için özellikle şifa taslarının yapımında kullanıldığı Anadolu’dan, bolluk ve bereketi çektiği inancıyla evlerin belirli köşelerine iliştirildiği Amerika’ya; birçok kültürde şifanın, enerji akışının, iletişimin, sevginin, şansın ve bereketin karşılığı.


Fotoğraf: healingcrystals.com/

 

Bakırın, kristaller ile çok yönlü bir ilişkisi var. Bunlar arasında en öne çıkanı, bakırın enerji akışını harekete geçiren bir niteliğe sahip olması. Enerjilerin insanlar, auralar ve kristaller arasındaki transferini kolaylaştıran ve geniş bir yelpazedeki titreşimlere hem spiritüel hem fiziksel boyutlarda ev sahipliği yapabilen bakır için, bir kanal görevi görür de diyebiliriz.

Ilık, sıcaklık taşıyan bir metal bakır. Mineral yapısı, içinde güneşin sıcaklığı ile ayın soğukluğunu aynı anda taşıyor ve bu, eşsiz bir denge yaratıyor. Bakır, bu yüzden içimizde biriken aşırı öfke, kırgınlık gibi duygulardan özgürleşmemizde rol oyayarak bizi dengeye getiriyor, sahip olduğumuz senkron bağlantıları uyandırıyor, düşüncelerimizi temizleyerek hayatlarımızda yumuşaklığın ve huzurun kapılarını aralıyor –bedenimizdeki kutuplulukları nötrleştirdiği ve alma-verme dengesini sağlayabildiği için.

Söz konusu enerji temizliği olduğundaysa, bakır için tam bir negatif duygu emicisi diyebiliriz. Var olan olumsuz enerjiyi temizleyerek şifalı duyguların özgürce akmasına zemin hazırlayan bakır, aynı zamanda biriken ruhsal yüklerden bizleri arındırıyor, yaşamlarımızda duygusal bir hizalanma yaratıyor. Bakır, kristal nötrleme için kullanıldığında; rehavet, pasiflik, huzursuzluk ve telaş, yerini girişkenliğe, optimistliğe, mutluluğa ve bağımsızlığa bırakıyor.


Fotoğraf: Valentin Antonucci

 

Bakırın tüm bu etkileri, sevgi metali adıyla tanınmasının da sebepleri aynı zamanda. İnsanın içindeki sevgi kanallarını açmasına yardımcı olan ve böylece ilişkilerinin kalitesini iyileştiren bakır, bunu ilk olarak insanın kendisini olduğu gibi kabul etmesine giden titreşimlerini harekete geçirerek yapıyor. Gerçek duygularınızı doğal halleriyle kabul etmeye başladıkça, kendinizi daha iyi ifade ettiğinizi görüyorsunuz; bu da özgüveninizi arttırıyor. Maya Angelou’nun bir sözünü hatırlamakta fayda var: "Kendilerini sevmeyip bana ‘seni seviyorum’ diyen insanlara güvenmiyorum. Afrika’da bir söz vardır: Kendi çıplak olan, sana gömlek veriyorsa dikkatli ol!” Sahip olmadığımız bir şeyi, söz konusu sevdiklerimiz bile olsa nasıl verebiliriz? İşte bakırın enerjisi bunu sağlıyor: Bize önce kendimize koyduğumuz sınırlandırmaların farkına varmamız için yardımcı oluyor, gelişimimizin önüne yerleştirdiğimiz engellerle yüzleşiyoruz. Sonrası bir çorap söküğü gibi geliyor, enerjimiz bu yönde iyileştikçe ilişkilerimizle ilgili konularda daha iyi iletişim kurmaya başlıyoruz, karşımızdakine karşı daha nazik bir yaklaşım benimsiyor, duygularımızı rahatça ifade edebiliyoruz. Bakır aynı zamanda pozitif frekansları çoğaltarak iyi şansı ve bolluk bereketi beraberinde getiriyor. Sizce bu öz şifa değil de nedir?

Görüyorsunuz, bakırın kristaller ile olan ilişkisinde yarattığı etkilerin hepsi birbiriyle bağlantılı. Dolayısıyla, bakırın tıkanmış enerji kanallarını açarak kişinin hayatında pozitif değişimlere alan açması, fiziksel olarak da birtakım sonuçlar yaratıyor. Bunlar arasında, bakırın; kan dolaşımını iyileştirerek fiziksel titreşimleri yüksek bir seviyeye çıkarmasını ve çeşitli bakteri ve virüsleri deaktive ederek vücudu korumasını sayabiliriz.


Sırasıyla sol ve sağ fotoğraf: Instagram / @rumineral, Instagram / @beyond_zen_swfl

 

Bakırı yaşam alanınızın belli köşelerinde veya odanızda bulundurmanız, negatif enerjiyi kendisinde toplayarak temizlemesi için yeterli. Tabii, güçlü ve yüksek titreşimli yapısını koruması için düzenli aralıklarla temiz suyla yıkamayı, temizlemeyi de unutmayın. Bakırın şifalandırıcı gücünü yükseltmek için onu Turmalin ve Hematit gibi kristallerle birlikte kombinleyerek kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

 

Fotoğraf: Instagram / @energymuse

 

 

Son olarak sizi bakır piramit ile tanıştırmak istiyoruz. Bakırın piramidal bir yapıda kullanılması, özellikle de içlerinin kristallerle doldurulması, topraklanmayı ve vücudun elektromanyetik alanının dengelenmesini sağladığı gibi; kristalleri temizleyerek, enerjilerini ve etkilerini katlıyor – adeta onları şarj ediyor. Huzur ve sakinlik yaratıyor, doğal bir iyonlaştırıcı olduğu için hava kalitesini bile iyileştirmeye yardımcı oluyor. Gün içinde sürekli kullandığımız cep telefonları, bilgisayar ve televizyonların ortaya çıkardığı elektromanyetik kirlenmeyi temizliyor. Etkili bir kristal nötrleme için bakır piramidinizin bir kenarının kuzeye baktığından ve kristallerinizi bakır piramidin altında bir gece boyunca beklettiğinizden emin olabilirsiniz. Aynı zamanda, kristallerinizi bakır bir kâsenin içine yerleştirdiğiniz toprağın üzerinde bekletmek de nötrlemenin gerçekleşmesini sağlayacaktır.

Şifa çalışmalarında ve özellikle çakra meditasyonlarında bakır piramitlere yer verenler, meditatif anlar sırasında daha yüksek bir farkındalık düzeyine eriştiklerini ifade ediyorlar. Bakır özellikle iki çakranın açılmasını ve aktive olmasını sağlıyor: Topraklanmaya bağlantılı olan, köklenmiş hissetmemizi sağlayan Kök Çakra ve doğrudan kalple ilişkili olan, sevgiyi alma ve verme kapasitemizle ilgilenen Kalp Çakra. Peki siz bakırı hayatınıza dahil etmek için neyi bekliyorsunuz?


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.