Ay Fazlarının Etkileri

27-05-2021 11:34
Ay Fazlarının Etkileri

Sonsuz gökyüzünün en etkililerinden olan ay yüzyıllardır insanlığın ilgisini çekmiştir ve Ayın değişikliklerinin insanlar üzerinde inkâr edilemez bir bağlantısı olduğunu fark etmişlerdir. Peki Ay nasıl duygularımız ve hayatımız ile bu kadar bağlantılı? Yerçekimi sayesinde.

Ay okyanuslarda ve denizlerde değişen gelgitlere neden olan çok güçlü bir çekim uygular. Yeni ay ve Dolunay esnasında bu çekim en güçlü halini alır ve en yüksek/düşük gelgitleri burada deneyimleriz. Aradaki bağlantı Ay’ın su varlıklarındaki etkisi ve insanların %70 sudan oluşmasıyla alakalıdır. Tıpkı bir gelgit gibi, duygularımız da yükselir ve alçalır. Bu konuda bilimin de söylediği şeyler vardır; okyanus gelgitleriyle yani tuzlu su -elektriksel olarak iletkendir- ile Dünya’nın manyetik alanının dalgalanmasına sebep olmasıyla alfa beyin dalgası aktivitemiz etkilenmektedir. Araştırmaların gösterdiği Dolunay sırasında Ayın geri kalanına kıyasla insanların %30’unun daha az derin uyku yaşaması da bunu kanıtlar niteliktedir. Peki en kapalı olduğumuz an olan uykumuzu bile etkileyen bu büyük güç ve hareketleri ile birlikte nasıl çalışabilir ve fayda sağlayabiliriz?

  • Yeniay

Ay’ın gördüğümüz düşük ışık fazıyla birlikte bizim için düşük enerji ortaya çıkabilir. Yorgun, içe dönük hissedebileceğiniz bu süreçte Yeniay’ı sadece yeni bir başlangıç olarak değil, aynı zamanda geri çekilme zamanınız olarak da düşünebilirsiniz ve bu süreçte yeniden başlamak için ihtiyacınız olan güç içinizde olacaktır. Bu fazdan en iyi şekilde faydalanmak için, bir ateşin yanına kıvrılabilir, tütsü gibi rahatlatıcı ve doğal bir şey yakabilir ve enerjinizi temizlemesine izin verebilirsiniz, kabarık çoraplar ve temiz enerjiyle kendinizle huzurlu bir atmosfer yaratırken mümkünse kendinize tüm maillere, mesajlara ve sorumluluklara bir süre ara vermek gibi iyilikler de yapabilirsiniz.

Yeniay zamanlarında yeni başlangıçlarınız da ayrıca desteklenecektir. Ayın büyüme evresinde, başlangıcınız da büyüyüp olgunlaşabilir. Yeni bir başlangıcı veya adımı kristaller ile enerjilendirmek, ufak bir ritüel ile niyete girmek bu süreçte iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

  • Hilal

Ay’ın aydınlatılmış kısmının arttığı bu fazda Yeniay sonrası rahatladıktan, kendinizi şarj ettikten sonra yeni ışık ile ilerlemeye hazırsınız. Arzular, niyet ve umutlarınız bu faz tarafından temsil edilir. En iyi faydayı sağlamak için, doğanın ve dünyanın en derininden gelen kristallerle birlikte kendiniz için yarattığınız konfor alanınızda aceleden uzak bir şekilde oturun, sevdiğiniz kokuda bir mum yakın ve hayatınızda kabul etmeye hazır olduğunuz bir sonraki isteğinizi görselleştirerek hayal edin. İçerisinde yaşayın ve şimdiden yolunuza çıkacağını düşündüğünüz ve bildiğiniz tüm güzellikler için evrene sonsuz teşekkür edin.

  • İlk Dördün

Ayın yarısı aydınlıkken diğer yarısını karanlık gördüğümüz bu fazda ışık ve gölge arasındaki bu ilişki ve denge niyetlerinizin gerçekleşme yolundaki engelleri temsil eder. En iyi faydayı sağlamak için kendinize en güvenmeniz gereken süreçlerden biri olduğunu unutmayın, evrenin hayal gücünüzden çok daha büyük planları ve sürprizleri olabilir. Bu yolda belirlediğiniz amaçtan şaşmamak ve doğru kararlar almak için niyet ve günlük defterinizi doldurun.

  • Büyüyen ay

Ayın aydınlatılmış kısmı Dolunaya doğru artmaktadır ve sabrınızın test edildiği bir süreçtir. İşlerin her zaman planladığınız gibi gitmeyeceğini kabul ederek yeniden değerlendirmek ya da yön değiştirmek için girilen süreçte değişim hissine ve gücüne inanarak direnmeyin. Esnek ve akışta olmanın güzelliğine ve kendi doğuştan gelen bilgeliğinize inanın. Kendiniz için inandığınız belli sözleri yazdığınız ve kartlar haline getirdiğiniz kağıtları bakır bir kase içerisine koyun ve yol bulmak istediğinizde inanarak bu kaseden bir kağıt seçin. Ya da bu yolda melek ve tarot kartları da size yardımcı olmak için iyi alternatifler olabilir.

  • Dolunay

Ayın tam parladığı Güneş, Dünya ve Ay’ın aynı hizada olduğu bu güçlü fazla zıt enerjiler sizi çekerken gerginlik, yoğunlaşan duygular ve ekstra enerji hissettirebilir. Ektiğiniz tüm güzel niyetler ve amaçların evren ile iş birliği içerisinde olmasına inanarak destek almayı sürdürün. Bu süreçte Dolunay ritüeli yapabilir, sadece destek almaya değil vermeye de odaklanabilir, kendi doğanızın sizinle olan bağına inanarak yeni ayda ektiğiniz tüm tohumların gelişmesine dair şükranlarınızı açıkça ifade edebilirsiniz. Artan duygularınızdan korkmayın ve her birini şefkatle sarın.

  • Küçülen ay

Ayın ışığı azaldıkça enerjisi de yavaşlar ve şükran ve doygunluk hisleriyle yıkanırız. İki haftalık yoğun çalışmanın faydaları artık hissedilir derecededir. Sevgi dolu hissetmenizin zamanı geldi, kendinize ve çevrenize büyükçe sarılın ve çevreniz için güzellikler yapın. En yakın arkadaşınıza bir hediye, sevgiliniz için bir bilet, eşiniz ya da aileniz için güzel bir yemek harika fikirlerdir. Aldığınızı verdiğiniz bir dünyada fayda görünce bunu iletmek isteyeceksiniz ve döngünüzün bir parçası haline gelecek. Geri vermek bu süre zarfının en büyük temasıdır ve sizi iyileştirmekte çok büyük rolü vardır.

  • Son dördün

Artık Ayın sol yarısının neye benzediğini gördüğümüz bu fazla ışık solmaya devam ettikçe duygularda serbest bırakma ve kurtulma hisleriyle karşılaşabiliriz. En iyi faydayı alabilmek için olumsuz hisleri -kızgınlık, pişmanlık, öfke- serbest bırakın ve artık size hizmet etmeyen her şeyi temizleyin -sizi ağırlaştıran insanlar, kıyafet, eviniz vb.- Hayatınız için gerekli olanlarla yazılacak olan temiz bir sayfa açın. Gereksiz duygusal yükten kurtulmak için sosyal sorumluluk projelerinde ya da fiziksel aktivitelerde rol olabilirsiniz.

  • Balsamik

Işığını azalmış olarak gördüğümüz Ayı sadece bir şerit halinde gördüğümüz bu fazda, ışık neredeyse gitti ve artık dinlenme ve iyileşmeye hazırsınız. En iyi faydayı sağlamak için teslim olun, dinlenin ve iyileştirin. Niyetleri sıfırlamakta yanlış hiçbir şey yok, evrene teslim olun ve bazı şeylerin kontrolünüz dışında da belirlenebileceğine inanın. Şimdi kristallerinizle tekrar bir araya gelme, yüksek enerjilerini bedeninize dahil etme ve saflığından yararlanma zamanı. Zorlu ve sevecen geçirdiğiniz bu süreçte kendiniz için güzel bir cilt bakım ritüeli oluşturabilir, cildiniz için uygun serumlarla ve doğal taşlarla yapılan yüz masajlarıyla gelen ışıltıyla birlikte zamanını ve mekanını sizin belirlediğiniz bir atmosfer size ve bedeninize çok iyi gelecektir.

 

Tütsü Paketi

 

Yeniay Kristalleri

Dolunay Kristalleri

Bakır Enerji Temizleme Çanağı

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.