Aromaterapiye Giriş

07-06-2021 11:23
Aromaterapiye Giriş

Günümüzde her şeyin en zararlı haline maruz kalmak zorundayken, neden soluduğumuz havada doğal olanı seçmeyelim? Uçucu yağlar temel olarak bitkinin en öz halleridir. Kişilerin fiziksel, ruhsal ve zihinsel iyilik halini güçlendirebilmek için koku bitkinin çiçekleri, yaprakları, meyveleri, kökleri, reçineleri ya da kabukları gibi kısımlarından elde edilen özgün kokulu uçucu yağlar, bitkinin ruhu olarak da adlandırılabilir.

Aromaterapi sağlık ve refahı hayatınıza teşvik etmek için tamamen doğal yollarla elde edilen bir bütünsel şifa tedavisidir. Solunduğu takdirde beynin duygusal merkezi olan amigdalayı etkiler ve belirli bölgeleri aktive ederken serotonin gibi iyi hissettiren beyin kimyasallarının salgılanmasına etki eder. Araştırmalara göre cildinize uçucu yağ temas ettirdiğinizde hem eklemleriniz hem cildiniz için olumlu tepkiler meydana gelir. Böylece hem fiziksel hem duygusal ve ruhani anlamda sağlığınızda iyileşme meydana gelir. Son dönemde bilim ve tıp alanlarında daha fazla tanınırlık kazanmasının başlıca sebeplerinden biri de bu durumdur.

Çin, Mısır, Hindistan gibi eski kültürlerden bu yana binlerce yıldır aromatik bitki bileşenleri hem fiziksel hem de psikolojik olarak iyileştirici gücü nedeniyle kullanılmaktadır. 19. Yüzyıl itibariyle tıp doktorları da hastalıkların tedavisinde doğal botaniklerin önemli rolünü kabul etmiş ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını kullanmaya başlamışlardır.

Hayat kalitenizi günün sonunda ya da gün içerisinde artırmak ve kokuyla birlikte gelen enerjiye inanarak aromaterapiyi hayatınıza dahil etmek büyük fark yaratacaktır. Uyku kalitesini artıran, ağrıyı yöneten, stres ve kaygıyı azaltan, migren ve boğaz ağrılarını yatıştıran, bakteri ve virüslerle savaşan, sindirim sistemi ve bağışıklığı artıran aromaterapi hayat kalitenizi de artıracaktır.

 

Nasıl Hayatımıza Dahil Ederiz? 

· Her mekânın kendi enerjisi vardır ve kokuyu buradaki enerjiyi yükseltmek ve dengelemek için kullanabiliriz. Eski dönemlerde de tapınaklara ve yaşam alanlarına papatya ve susam yağı karışımı uygulanırken, günümüzde de yaşam alanımızda bu ferahlığa ve enerjiye izin verebiliriz. Aromaterapi ile hem zihinsel hem fiziksel dinginlik ve arınma hissi sağlanarak ortamın enerjisi yükseltilebilir. Ev ve ofisiniz gibi yaşam alanlarınızda lavanta yağı zihinsel rahatlık verirken, kızgınlık ve öfke yatıştırıcı etkisiyle ortamda huzur hâkim kılar.

Turunçgillerin öz yağları ise konsantrasyon güçlendirirken kaygı ve depresifliği uzaklaştırır.

Limon uçucu yağı ile hafıza, konsantrasyon ve adaptasyon iyileştirilir.

Üst solunum yollarında problem olan ve zekayı keskinleştirmede yardımcı olan okaliptüs uçucu yağı da çalışma alanında kullanılabilir ve diğer yağlarla karıştırılarak dengeyi sağlayabilir.

Nane uçucu yağı enerji artırıcı, baş ağrısı giderici ve mide bulantısını hafifletici etkisiyle bilinir ve alanınızda kullanılabilir.

Bu yağları bambu çubuklarla, difüzörle, sprey şeklinde, buhurdanlık ile kullanabilirsiniz. Öte yandan tütsü gibi geçmişten günümüze tüm din ve kültürlerde var olan güzel bitki, kabuk ve reçineleri de yakıp ortamda dumanını gezdirerek ateş ile bitkinin ruhu olarak aromaterapinin buluşmasına izin verebilirsiniz.

· Cilt bakımında aromaterapi cildinizin nem dengesini doğal yollarla koruyacak ve ışıltı verecektir. Tüm kimyasallardan uzak olduğu için hem uzun vadede hem kısa vadede sağlığınız için harika bir seçim olacaktır. Temizleme ve tonikleme işlemlerinizden sonra nemi cildinize hapsetme ve yatıştırma etkisi olan aromateröpatik yağlar ile cildinizi nemlendirebilir, doğal taşlardan faydalanarak yüz masajı yapabilir ve kan dolaşımını da artırdığınız için hem akne tedavisinde hem de cilt güzelleştirirken kırışıklık görünümünü azaltarak parlaklık sağlamayla daha da iyileştirici adımı yakalamış olabilirsiniz. Hali hazırda kullandığınız nemlendiricinizin içerisine de ekleyeceğiniz 2 damla lavanta yağı hem cildinizin daha parlak gözükmesini sağlayacak hem de akne, siyah nokta, yara gibi sorunların iyileşmesinde rol oynayacaktır. Eğer hassas ciltliyseniz lavanta uçucu yağının yerini gül suyuna bırakabilirsiniz. Öte yandan temel olarak portakal çiçeği harika kokusuyla size çiçek kokulu bir bakım rutini sunar, ve cildin nemini dengeler, papatya uçucu yağı, kaşıntıda, kandil çiçeği yağı yanma hissinde, gül uçucu yağı ise hassasiyet ve yaşlanma karşıtı bakım konusunda etkilidir.

· Buhardanlık kullanımı, sakinleşmek ve gevşemek için birebirdir. Uyku ile alakalı yapılan 15 çalışma lavanta gibi uçucu yağların uyku alışkanlığınız üzerinde olumlu bir etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Yatak odanızda kristal bir çanak içerisine su koyup içerisine lavanta uçucu yağı damlatarak daha güzel ve derin bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Yeni Başlayanlar için Aromaterapi

Temelde yeni başlayanlar için evde bulunması gereken yağlardan ilki Çay ağacı uçucu yağıdır. Bağışıklık sistemi güçlendirirken enfeksiyon ile de savaşır ve cilt bozukluklarında antiseptik özelliğiyle hızlı iyileşme sağlar.

Yasemin ve lavanta uçucu yağları hoş çiçeklsi kokularıyla stres giderirken, yaseminden uyku problemleriniz için banyo suyunuza ekleyerek ya da odanızda izin vererek de faydalanabilirsiniz.

Ylang ylang en güçlü kokuya sahip olan uçucu yağlardandır ve iyileştirici göreviyle birlikte suya damlatıp ortamın kokulandırılması için kullanabilirsiniz.

Gül uçucu yağı kullanımı ve faydaları ise çok geniş bir alana yayılır. Depresyon, mutsuzluk ve anksiyete ile savaşmada da kullanılırken, kalp ve astım gibi problemlerde de tedaviyi destekleyici rol oynar.

*Her ürünü öncelikle kolunuzun iç yüzeyinin küçük bir alanında denemeyi unutmayın.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.