Anksiyetesiz Yaşam Alanı

25-05-2021 10:42
Anksiyetesiz Yaşam Alanı

Günümüzde toplumun yüzde %18 gibi ciddi bir kısmının baş ettiği anksiyete artık bir hastalık seviyesinde. Hayat kalitesini çok etkilediği için bundan uzaklaşmanın belli yollarına başvurmak bir ihtiyaç haline gelmiştir. Anksiyete ile başa çıkmanın en temel yollarından birisi kendinizin ilacı olmanızdır. Psikolog Perpetua Neo, anksiyetesi olmadığını düşünen insanlarda bile dudak veya tırnak eti yemek bir belirtidir der ve her şey harika gibi görünse de insanlık olarak uyum konusunda iyi olduğumuz için bunu dışarı göstermekte zorlandığımızı savunur.

Kalifornia Berkeley’de yapılan araştırmalara göre, anksiyete geçmişten gelen olumsuzluklara odaklandığından dolayı, kişi, o an için karar vermede zorlanma ve anksiyetesi olmayan insanlara göre hata yapmaya daha eğilimli hale gelir. Nörobilimci Profesör Sonia Bishop’a göre; kişi ne kadar dirençli olursa karar verme ve gerçek dünya durumuna odaklanarak iyiyi kendi için seçme konusunda daha başarılı olur. Stres herkesin ortak bir problemidir. Bu nedenle, stres ve yarattığı anksiyeteden kaçabilmek için yapmanız gerekenleri ufak tüyolar olarak listeledik.

Beyniniz ve bedeninizi stres ve anksiyeteden uzaklaştırmak için, sizi sakinleştiren ve farkındalığa teşvik eden bir ortam yaratabilirsiniz. Bu, hem zihninize alternatif bir deneyim sunacaktır, hem de negatif düşünceler ve onun yarattığı yeni ‘negatif enerji zihninizden’ uzaklaşacaktır. Anksiyetesiz ve rahat bir ortamı evinizin genelinde veya bir odanızda yapabileceğiniz gibi iş yerinizde de yaratabilirsiniz. Farkındalık ve şimdiki anın keyfine vararak yarattığınız alanda,

  • Güzelliği tanımlayın. Zevkinize uygun ve sizi mutlu eden renkler, objeler, bitkiler ile ortamınızı canlandırın.
  • Mum, tütsü, difüzör, yatıştırıcı bir müzik ile sakin bir ortam yaratın.
  • Doğadan ayrılmayarak çevrenizde canlı bitki ve sevdiğiniz çiçekleri bulundurun.
  • Dağınıklıktan uzak kalın, bu zihninizin olumlu ve olumsuz düşünce dağınıklığından da sizi uzaklaştırarak ferahlık verecektir.
  • En rahat ettiğiniz şekilde oturun ve konforlu bir minder, koltuk ya da halı tercih edin.
  • Sözlerin gücüne inanın, çünkü hayatı onlar sayesinde algılıyorsunuz, en sevdiğiniz motivasyon, şiir, şarkı ya da kelimeyi yazın, sürekli görebileceğiniz bir duvara asın.
  • Kartlar ve kitaplar sizin dünyanızdan farklı bir yere yolculuk yapmanızı sağlar ve umut verir. Daha çok keyif veren, eğitici ve yenileyici kitapları okuyun ve kütüphanenizde bulundurun.

New York Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin araştırması yoga ve meditasyonun anksiyete ile başa çıkmada önemli adımlar olduğunu göstermiştir ve iyi enerji akışı bu yoldaki en büyük yardımcıdır. Bu enerji akışını sağlayabilmek için yoga ve meditasyon pratikleriyle birlikte kristaller önemli bir yer tutar. Hem bedeninizi hem de ortamın enerjisini temizlemek için kristallere hayatınızda daha fazla yer verin. Yaşam alanlarınızda, iş yerlerinizde, mücevherlerinizde ve çantanızda doğal minerallere yer verin.

  • Ametist; mor rengiyle yatıştırıcı ve iyileştirici rol oynarken anksiyete ve stresli enerjiyle başa çıkmada en uygun kristallerden biridir. Uykusuzluk ve kâbus için de iyileştirici olmasının yanında, sadece olumsuzlukları gidermez, olumlu hisleri çekmeyi de başarır.
  • Rodonit; şefkat taşı olarak da bilinmesinin yanında kaygıyı azaltır, panik duygularına düzen getirir ve geçmişten geleni temizleyerek sevgiyi besler.
  • Siyah Obsidyen, terapi gücü yüksek olan bu kristal, duyguları yatıştırır ve iyileştirir.
  • Pembe Kuvars; kendinizi sevmeyi hatırlatır, geçmişinizi ve kendinizi affetmeyi öğrenmeye yardımcı olacaktır.
  • Sitrin; altın iyileştirici olarak anılan bu kristal, şüphe ve endişe duygularının yerine motivasyon ve netlik getirir.
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.