5 Element Nasıl Dengelenir?

21-06-2021 11:38
5 Element Nasıl Dengelenir?

Yaşadığımız dünya, insanlığın beden ve zihin yapısı beş elemente dayanır; su, ateş, hava, toprak, boşluk. Bir gözlemci değil, doğanın bir parçası olduğumuzu hatırlayıp daha fazla sağlık, güç, bilgelik, mutluluk ve erdem için bunun bir parçası olup farkındalığımızı artırmamız yaşamımız için çok önemlidir. Yağmur sonrası ıslak çim koklamak, denizde durup dokunan su tanelerinin sesini dinlemek, rüzgârı hissetmek, bir tepede sadece oturmak ve izlemek doğa ile ilişkinizi güçlendirebilecek belli deneyimlerdir. Fakat doğa, tıpkı sizin gibi çok daha fazlasıdır.

Doğanın farkındalığıyla birlikte hayatınız, ilişkileriniz, genel refahınız derinden iyileşecektir ve bu bir döngü haline gelecektir. Peki bunu hayatınıza nasıl davet edebilirsiniz?

Bahsi geçen temel elementler ve hayattaki her şey bu beş doğal elementin değişen oranlarıyla yaratılmıştır. Bu elementlerin dengesini hayatınıza birçok şekilde çekebilirsiniz çünkü unutmayın ki her şey sizin kontrolünüzde ve doğru ya da yanlış yok, siz varsınız. Bu beş elementin dengesine ve doğanın olağanüstülüğünden gelen iyileştiriciliğine inanın ve hayatınıza uyarlayın.

SU

Su, iyileştirici güçtür. Dünyanın ve vücudumuzun neredeyse %70i sudan oluşur. Besleyicidir, olumsuzluğu çeker, duyguları dengeler, zihni sakinleştirip odaklandırır. Hayata manevi ve felsefi bir tutum getirerek, yeni fikirler, şifa için yer açar.

Nasıl adapte ederiz?

Gün boyu bol su için. Su duyguları kontrol ettiğinden duyguların serbestçe akışına izin verin, duygularınızı kabul edin, saygı duyun, paylaşın ve dinleyin. Gece boyunca yanınızda duracak bir bakır kap içerisinde su depolayın, bu suyu sabah erken saatlerde de içebilirsiniz, yüzünüzü temizleyebilir ya da sadece durarak size iyi gelmesine izin verebilirsiniz.

Bakır Enerji Temizleme Çanağı

ATEŞ

Ateş, tüm yaşam süreçlerinin arkasındaki güçtür. Sevginin, kalbin, ilişkilerin unsurudur ve sıcaklığı, sevinci, sevgiyi hissettirerek tüm insan ırkıyla paylaşabilme yeteneğimizi yönetir. İçimizde hissettiğimiz o kıvılcım ateştir ve canlı tutulmaya ihtiyacı vardır. Bu evrensel enerji içinizdeki şüphe ve olumsuz düşünceleri yok etmeye yardımcıdır. Aydınlanma ve parlaklık temsil etse de öfke, kıskançlık, intikam gibi olumsuz duyguları da barındırdığı için bağlantı kurarken dengeli tutmak önemlidir.

Nasıl dengede tutarız?

Güneşin size ve yaşam alanınıza dokunmasına izin verin, Doğu yönüne bakan pencerenizden sabahın erken saatlerinde güneşin girmesine izin verin. Onun size ve alanınıza dokunuşunu izleyin, hissedin. Gün boyunca size enerji sağladığı için güneşe teşekkür etmeyi unutmayın. Yüzme gibi su barındıran aktiviteler ateş elementini kontrol altına almakta mükemmel bir alternatiftir. Güzel kokulu mumlar ve tütsünün gününüze eşlik etmesine izin verin, ateşi hem görerek hem de dumanı ve kokusunu hissederek gözlemleyin.

HAVA

Vücudumuz ancak nefes aldığımız takdirde hayatta kalmaya devam edecektir. Hava elementi büyümek, neşe, mutluluk ve var olmak ile alakalıdır. Cesaret ve azim hislerimiz de hava ile ilişkilidir. Bu dengede her birimizin aynı havayı, aynı hayvanları, ağaçları, bitkileri soluduğumuzu bilmek önemlidir. Hepimizin bir olduğu, aynı olduğu gerçeğini hatırlatacaktır. Zihni, huzuru ve enerjiyi iyi kullanmak için hava elementi bağı çok önemlidir, fakat ateş gibi kontrol altında tutulmadıkça hayatınıza korku, ajitasyon ve endişe gibi duygular verebilir. Bedeninizde hava elementi dengede olduğunda anlayış, yaratıcılık, ilham ve sezgi hisleriniz güçlenecektir.

Ne yapmalı?

Erken uyanıp güneş doğuşu sonrası şehrin sakinliğiyle bir sabah yürüyüşüyle ciğerlerinizi, gözlerinizi, bedeninizi huzurla doldurabilirsiniz. Ya da aynı süreçte meditasyon yapabilir, dua edebilirsiniz. Yavaş yemek yemeye özen göstererek, gökyüzündeki bulutların, uçan kuşların mükemmelliğini izlemek için zaman yaratabilirsiniz. Nefes meditasyonunu deneyip, doğru nefesin sizi değiştirmesine izin verebilirsiniz. Telefonunuzdan uzak, sakinlik ve dinginlik bulduğunuz bir alan yaratıp, sessizlikte vakit geçirebilirsiniz.

TOPRAK

Toprak, insanlığın istikrar kaynağıdır. Toprak elementinin güçlendirilmesi zihin gücü, kararlılık ve hedefe ilerlemeyi artırır.

Nasıl bağ kurulabilir?

Her sabah yürekten bir şekilde dünyaya ve toprak anaya teşekkür ettiğinizden emin olun. Tüm yaşam formlarını içinde barındıran bu gücün sizi daha çok etkilemesine izin verin. Toprak anaya dokunun ve daha sonra alnınıza dokunun aranızda kurduğunuz bu enerji ile sonsuz nimetlerini isteyin. Mümkün olduğunca uzun süre çıplak ayaklarınızla toprağa basın, derin nefes almaya odaklanın ve fiziksel deneyimlerle harekette kalın. Toprak anaya bağlanma aracı olarak görülen yoga ve dövüş sanatları gibi disiplinleri uygulayın. Alanlarınızda bitki bulundurun, onlara dokunun. Dünyanın derinliklerinden gelen kristalleri kullanın. Yaşam alanınızda, yanınızda veya bedeninizde doğal taşları bulundurun.

Çakra Kristalleri

BOŞLUK

Boşluk tüm bu elementlerin en temelindeki kavramdır. Gelişmek, bilgi ve farkındalık için çevrenizdeki her şeyi kapsayan boşluk elementi zihin ve kalbinizi etkiler. Boşluk elementiyle olan bağınızla evrensel olan tüm enerjilerde sorunsuz bir denge hissedeceksiniz. Boşluk elementinin etkisi sınırsızdır, en güçlü ve baskın olanıdır. Size en yüksek kendini iyileştirme gücünü verecek element olarak; bağımlılık, aşk acısı, depresyon gibi derin üzüntülerin tedavisi olabilir. Boşluk yoksa hiçbir şey olmayacağı bilinciyle her sabah uyanmanız, yaşamı, bedeninizi ve tüm yaşam formlarını görerek boşluğa teşekkür etmeniz çok önemlidir.

Nasıl dengelenir?

Mavi renginden uzaklaşmayın. Meditasyon veya dua ederken boşluğun derinlik ve genişliğini hissedin, korkutsa da içerisindeki huzuru göreceksiniz. Sanat veya müzik ile uğraşın, daha çok seyahat, daha çok bilgi ile öğrenmeye ve keşfetmeye kendinizi adayın. İşitme duyusuna odaklanın, size ilham veren şeylerle -edebiyat/müzik/film/resim vb.- düzenli olarak vakit ayırın. Hayatınıza büyük resim algısını oturtun, günlük aktivitelerde bile yaşamın daha büyük amacını ve ritmini görerek düşünmeye kendinizi verin.

Bütünsel iyilik ve dengenin ancak bütün elementlerin dengesi ile oluşacağını unutmayın. Kendinize zaman ayırın ve bütün elementleri dengelemek için gün boyu çalışın.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.