3 Adımda Minimal Cilt Bakımı

24-12-2020 14:34
3 Adımda Minimal Cilt Bakımı

Gün içinde ev, iş, aile ile ilgili sorumluluklar, yetiştirilmesi gereken projeler ve daha birçok zorunluluk zihnimizi ve bedenimizi yoruyor. Bu nedenle, akşam eve geldiğimizde kompleks bir cilt bakım rutini daha fazla strese girmenize ve yorulmanıza neden olabilir. Cilt tipi ve ihtiyacına uygun olarak oluşturabileceğiniz minimal ve efektif bir rutin ile, cildinize ve ruhunuza bakım yaparken, sakinleşip güzelleşebilirsiniz. 

Rutini 3 temel adım ile oluşturmak ve ihtiyaca göre haftalık veya aylık uygulamalar eklemek yeterli olacaktır. 

1. Adım: Temizlik

Cilt bakımının olmazsa olmaz adımı, temizliktir. Cildinizi derinlemesine ve doğru temizleyerek, erken yaşlanma, siyah nokta-akne, fazla sebum üretimi, kuruluk, cansızlık gibi olumsuz cilt problemlerinden koruyabilirsiniz.

Makyaj yapmıyor, çok sık dışarı çıkmıyor, evden çalışıyor olsanız dahi gün sonunda cildinizi baz bir yağ ile temizleyerek kirden arındırın. Gün içinde cildin ürettiği fazla sebum, bilgisayar-telefon-tablet-televizyonların yaydığı mavi ışık, klimalar, egzoz, kapalı ortamlar, güneş, saçlarınız ve daha sayısız birçok neden cildinizin kirlenmesine neden oluyor. Bu kirlerden cildi arındırmanın en güzel yöntemi ise bitkisel baz yağlar. Hindistan cevizi veya jojoba yağını kuru cildinize uyguladıktan sonra su ile durulayın. Ardından, yüz yıkama jelinizi yüzünüze yayın ve sıcak su ile ıslatıp sıktığınız Müslin Yüz Yıkama Bezi ile dairesel hareketler ile cildi temizleyin.

Müslin Yüz Yıkama Bezi, gözeneklerdeki kir ve yağı temizlerken, ölü deri ve hücreleri ciltten uzaklaştırarak daha sağlıklı bir cilt dokusu yaratır.

2. Adım: Nemlendirme

Cildinizi derinlemesine temizledikten sonra pH dengesini sağlamak ve beslemek için nemlendirmeniz gerekir. Bitkilerin, doğanın, insan bedeninin su ihtiyacı gibi cildimizin de neme ihtiyacı vardır. En iyi ve kalıcı nem kaynakları doğal içerikli ürünler ve yağlardır. Sentetikler/kimyasallar içeren nemlendirici ve serumlar, kullandığınız süre boyunca ciltte maske görevi görür. Cildi yeterince iyileştirmez ve beslemez. Kullanmayı bıraktıktan sonra ise, bütün etkisi kaybolur ve cildiniz erken yaşta yaşlanmaya ve kuruluk kaynaklı cilt problemleri göstermeye başlar. En doğru ve etkili cilt bakım rutininde, cildin dermiş tabakasına kadar inerek, benzer dizilim ve mineraller sayesinde kalıcı iyileştirme etkisi sağlayan uçucu yağlar olmalıdır.

Göz çevresi daha ince ve hassas bir deriye sahip olduğu için, farklı ve özel bir serum ile beslenmelidir. Yenileyici Göz Çevresi Serumumuz, jojoba, kuşburnu çekirdeği ve nar çekirdeği baz yağları ve organik sertifikalı ylang ylang ve ıtır uçucu yağları ile formülize edilmiştir. Klinik ortamda, dermatolojik limitler ve cilt hassasiyeti göz önüne alınarak oluşturulan formül sayesinde, göz çevreniz bütün gün maruz kaldığı özellikle mavi ışık ve makyajın yaratmış olduğu yaşlandıran ve yıpratan etkiyi azaltır. Düzenli kullanımda göz çevresinde oluşan ince çizgileri, koyu halkaları, şişlik ve ödemleri azaltır. Daha aydınlık ve canlı bakışlara sahip olmanızı sağlar.

Göz çevresi bakımı ardından, dekolte-boyun ve yüzünüzü Aydınlatıcı Yüz Serumu ile besleyin. Aydınlatıcı Yüz Serumu, jojoba ve kuşburnu çekirdeği yağları ve organik sertifikalı ylang ylang, lavanta ve gül uçucu yağları ile hazırlanmıştır. Güzel çiçeklerin yüksek frekanslarını taşıyan bu serum, cildinizin ihtiyaç duyduğu bütün bakımı sağlar ve cildi derinlemesine besler. İlk kullanımdan itibaren cildinizin canlandığını, renk eşitliğinin sağlandığını, lekelerin azaldığını ve cildin nemlenerek daha dolgun bir görünüme sahip olduğunu fark edebilirsiniz. Düzenli kullanımda, cilt hassasiyetlerini azaltır, cildi nemlendirir, ince çizgileri azaltır, akne ve siyah nokta oluşumunu engeller, akne-yaşlılık-güneş lekelerinin görünümünü azaltır ve cilde canlılık kazandırır.

Aromaterapik içerikli cilt bakım ürünleri, cildinizde uzun vadeli bir iyileşme sağlarken, yüksek frekanslı kokuları sayesinde zihninizi ve ruhunuzu da rahatlatır. Günün stresinden, yoğun duygu ve düşüncelerden, geçmiş travmalardan kurtulmanızı sağlar. Geçmişte bıraktıklarınız ardından daha öz güvenli ve güçlü adımlar ile geleceğe ilerlemenizi destekler. Bu nedenle, doğal içerikli cilt bakımları, bütünsel iyileşme ve güzelleşme sağlar. 

3. Adım: Masaj

Gün içinde sıkışan ve yorulan yüz kaslarını rahatlatmak, baş ağrısını azaltmak, serumların emilim ve işlenmesini sağlamak için, kristaller ile yüz masajı yapmanız gerekir. Sizi çeken kristali cilt bakımınızda tercih edebilirsiniz. Ancak daha spesifik bir amacınız varsa, cilt tipine uygun kristali kullanmanız gerekir.

Yağlı ciltler – Kristal Kuvars Roller

Hassas ve karma ciltler – Pembe Kuvars Roller

Olgun ciltler – Yeşim Taşı Roller

Sarkma karşıtı cilt bakımı ve yüz şekillendirme – Gua sha

kullanılması uygundur.

Cildinize serumunuzu uyguladıktan sonra, boyundan başlayıp alın çizgisine doğru 10’ar tekrar ve hafif baskılar ile yüz masajı yapın. Masaj yaparken taşınız ile açılı ve hafif baskılar uygulayın. Baskının yoğunluğu kendi süreciniz ve cildinizin ihtiyacına göre arttırabilirsiniz.

Kristaller ile yüz masajı, ciltte kan dolaşımı ve kollajen üretimini, cilt nemliliğini ve elastikiyetini arttırır. İnce çizgileri siler. Ödem ve şişlikleri azaltır. Hassasiyet ve alerjileri giderir. Cildinizin daha genç, dolgun, dinç ve sağlıklı bir görünüme sahip olmasını destekler.

Sabah-akşam kullanıma uygundur. Kullandıktan sonra taşları nemli bir pamuk ile silmeniz yeterlidir.

Cilt gençliği ve güzelliğini sürekli kılmak için düzenli bakımlar ile cildinizi beslemeyi ihmal etmeyin. En büyük ve değerli organınız olan cildinizi yormayan, yıpratmayan ve yaşlandırmayan bakım ürünleri ile besleyin. Gün sonunda cildinizi besledikten sonra ruhunuzu ve zihninizi de dinlendirmek için bilek içine Rahatlatıcı Roll sürüp birkaç derin nefeste güzel kokusunu içinize çekin. Ardından İpek Uyku Maskesini takıp, yenileyici güzellik uykunuza dalabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.